Hol a legjobb kardamomos csiga Koppenhágában

A kardamomos csigák, puha és csodálatos illatú pékárúk, a dán (és svéd) konyha szerves részét képezik. Amikor Dániába utazol, mindenképpen meg kell kóstolnod őket, hogy ízelítőt kapj a boldog élet ízéből. Bár a kardamomos csigák mindenképpen ellenállhatatlanul finomak, erősen ajánlom, hogy válassz egy kiváló minőségűt. Ebben a cikkben megosztom veled, hogy Koppenhágában hol leled a legjobb kardamomos csigákat.

Alapvetően két típusú üzlet közül választhatsz. Néhány pékségben vagy pékség láncban árulnak kardamomos csigákat, amik persze nagyon finomak. Viszont nem mindenhol vannak jelen a városban, és nem is feltétlenül sütik őket egész nap. Másrészt, számos nagy üzletlánc is árul kardamomos csigát, amelyek minden nap, egész nap nyitva tartanak, és itt is lehet kapni kardamomos csigákat, még ha ezek nem is a legjobbak.

Extra tipp: Ha csak közepes minőségű kardamomos csigákat sikerül venned, tedd őket 15-20 másodpercre a mikrohullámú sütőbe, így megpuhulnak és langyosan isteniek lesznek azonnal.

Kardamomos csiga lelő helyek

Itt találod az összes helyszínt, ahol megkostóltuk a kardamomos csigákat Koppenhágában. A végén megtalálod a véleményünket arról, hogy szerintünk ki árulja a városban a legjobb kardamomos csigákat. Csak tájékoztatásképpen, ezeket a finomságokat dánul Kardemommesnurrer-nek hívják.

Espresso House kardamomos csiga

Az Espresso House számos helyszínen van jelen szerte a városban, így ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy kardamomos csigát vásárolj Koppenhágában.

Espresso House kardamomos csiga
Kardamomos csiga

Azonban ezek egyértelműen nem a legjobbak. Az Espresso House kardamomos csigái estére kissé állottak voltak kívül. Bár puha volt belül, de inkább egy ízetlen kenyértésztához hasonlított, mint ahhoz az édes finomsághoz, amit egy kardamomos csigától várnánk. A másik problémám az volt, hogy nagyon kevés kardamom volt bennük, csak néhány a tetejére szórva.

Az Espresso House kardamomos csigái, annyi helyszínnel szerte Koppenhágában, kétségkívül a legkönnyebben elérhetőek, ha ezt a finomságot keresed Koppenhágában. Tökéletes egy gyors első kóstoláshoz, ha még sosem próbáltad őket, de legfeljebb közepes minőségűek és ízűek.

Lidl kardamomos csiga

Talán nem várnád, hogy a Lidl, egy diszkont élelmiszerbolt, szerepeljen a koppenhágai kardamomos csigákat árusító helyek listáján. Nem is azt sugallom, hogy ők árulják a legjobbakat.

Lidl Kardamomos Csiga

De engedd meg, hogy itt rámutassak valami érdekesre.

Valójában a Lidlben vettük a legolcsóbb kardamomos csigákat. Összehasonlításképpen, e cikk írásakor körülbelül 30-35 DKK-t fizettünk egy kardamomos tekercsért bármely más itt felsorolt helyen. Még az Espresso House-nál is, ha kettőt vettünk kedvezménnyel, darabonként még mindig 25DKK-ba kerültek. De a Lidlnél egy kardamomos csiga csak 14 DKK volt.

Lidl árak

Mindenképpen megéri kipróbálni őket, mert még ezek is nagyon finomak. Ezenkívül a Lidlnek számos helyszíne van a város körül, egyikük csak néhány háztömbnyire van a főpályaudvartól. Ha még sosem kóstoltál kardamomos csigát, ez is lehet akár az első hely.

Valójában nekem a Lidl kardamomos csigái sokkal jobban ízlenek, mint az Espresso House-éi. Egészen mások, jóval alacsonyabbak, ropogós, kérges külsővel és sokkal puhább, krémes belsővel.

A Lidl kardamomos csigájának a tésztája kevésbé kenyértészta-szerű, és igazán jó ízű, puha dán péksütemények. Hát nem így kellene lennie?

Nem mondom, hogy a Lidl árulja Koppenhágában a legjobb kardamomos tekercseket. De ha az árat is figyelembe vesszük, mindenképpen megéri legalább kipróbálni őket.

Andersen pékség kardamomos csigái

Az Andersen Pékség Koppenhága egyik leghíresebb péksége. Mit mondhatunk a kardamomos csigáikról?

Valójában ebben a cikkben szereplő sorrendben kóstoltam meg ezeket a finom péksütiket. És el kell mondanom, hogy az Andersen kardamomos csigája egy igazi élmény volt a korábbiakkal összehasonlítva.

Andersen kardamomos csiga

Nagyon sűrű a tésztájuk, de ez valójában jól áll ennek a süteménynek. Ezek sokkal intenzívebb kardamom ízzel rendelkeznek, a kardamom magokat az egész belsejében megtalálod.

Érdekes módon az Andersen kardamomos csigái nem annyira drágák, mint azt várná az ember a város egyik legjobb pékségében. Egy kardamomos csiga csak 32 DKK, valójában olcsóbb, mint az Espresso House-éi.

Mi több, ez határozottan nem nagyüzemi kardamomos csiga. Minden sütemény teljesen más kinézetű, látható, hogy valódi kézzel készült termékek.

Andersen pékség

Juno pékség

El kell mondanom, hogy kicsit nehéz eljutni erre a helyre. Hétfőn és kedden zárva tart, minden nap 18 órakor zár, vasárnap 15 órakor, és nem a városközpontban van.

De annyi kiváló véleményt hallottam és olvastam mindenről, amit árulnak, különösen a kardamomos csigáikról, hogy muszáj volt kipróbálnom.

Ó, ez kétségkívül a legjobb, amit valaha kóstoltam. Fél órával a zárás előtt érkeztem a pékségbe, már takarítottak. Nem maradt sok eladó árú, de szerencsére egy nagyon nagy tálca kardamomos csiga még mindig ott állt a pulton. Így volt szerencsém kipróbálni ezeket a finomságokat itt, a Juno-nál, kétségkívül Koppenhága legjobb pékségében.

Juno a legjobb kardamomos csiga koppenhágában

Annyira puha, olyan párna-szerű és könnyű egészében, mégis sűrű, mint egy nagyon jó élesztős tészta, hogy egyszerűen elvarázsolt. Valójában kettőt vettem, az elsőt rögtön az utcán megettem, és vissza kellett fognom magam, hogy a másodikat ne egyem meg, hogy le tudjam fényképezni neked.

Abszolút érezhető a kardamom íze ebben a csigában. A legjobb, hogy az egész kardamomos csiga hihetetlenül puha, mégis kellemesen ropogós a teteje. De a többi helytől eltérően a Juno kardamomos csigái nem a kissé túlsütött tészta miatt voltak ropogósak, hanem a tetején lévő karamellizált kardamomos cukor miatt. Ez olyan, mint egy sütemény verziója a crème brûlée-nak; párna-puha belül a ropogós tetejével. Nem tudom, hogyan csinálják, de kétségtelenül egy teljesen új szintre emelték a kardamomos csiga készítését, olyan tökéletességet érve el, amilyet korábban soha.

A kardamomos csigáik valamivel kisebbek, mint a többieké, de érdekes módon ők a legolcsóbbak a Lidlt követően. Cikkünk idején 30 DKK-ba kerültek.

Juno üzlet

Ki árulja a legjobb kardamomos csigákat Koppenhágában?

Kétség sem fér hozzá, hogy a legjobb kardamomos tekercs élményem Koppenhágában a Juno pékségnél volt. Olyan puha, olyan ízletes, tökéletesen karamellizált kardamomos cukorréteggel a tetején, hogy ha a városban jársz és a legjobb kardamomos csigát keresed Koppenhágában, mindenképpen menj el és kóstold meg őket.

Vesterbrogade 25, 1620 København, Denmark Thorshavnsgade 26, 2300 København S, Denmark

Ørestads Blvd. 49A, 2300 København, Denmark

Århusgade 48, 2100 København, Denmark

Szólj hozzá!