Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt

2 óra talán nem tűnhet soknak egy csodálatos város, mint Zürich számára, de valójában sok mindent meg lehet nézni ennyi idő alatt is. És lehet, hogy annyira megtetszik, hogy egyszer egy hosszabb látogatásra is visszatérsz. Ebben a cikkben összeállítottam egy könnyű, mégis élvezetes túrát neked.

Hogy mit nézz meg Zürichben 2 óra alatt, természetesen ez rajtad múlik, nyugodtan hagyj ki dolgokat, ha egyes helyeken tovább időznél.

Úgy gondolom, hogy a legtöbben a fővasútállomásról, a Hauptbahnhof-ról kezdik a 2 órás zürichi túrájukat, mivel ide érkeznek vonattal vagy a repülőtérről. Tehát kezdjük a túrát innen, és itt is fejezzük be.

Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt – térképen

Bahnhofstrasse

A Bahnhofstrasset Zürich főutcájának is mondhatnánk. Szerencsére már nincs autósforgalom, csak a villamosok robognak fel-alá az utca közepén. Ez a legstílusosabb bevásárló utca, ami a főállomástól (a Bahnhofstrasse szó szerint Állomás utca németül) egészen a Zürichi-tóig vezet.

Itt kezdd a 2 órás zürichi túrádat, haladj az állomástól a másik végéig. Adj magadnak időt a kirakatnézegetésre, vagy lépj be egy tetszőleges boltba néhány percre.

Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt, Zürich villamos Bahnhofstrasse
Villamosok a Bahnhofstrassen, Zürich

Zentralhof

Miután átkelsz egy kis téren, a Paradeplatzon, ahol a villamosok befordulnak, szemben a híres Sprüngli kávézóval, a Bahnhofstrasse bal oldalán egy átjárón keresztül beléphetsz az épület udvarára, hogy megnézd a Zentralhofot.

Ez szó szerint fordítva angolul Központi Udvart jelent, és valóban ez egy nagyon szép udvar a városi háztömbök belsejében. Tölts itt 2 percet a 2 órádból, hogy élvezd az atmoszféráját ennek a szép, szökőkutas, virágos és hangulatos udvarnak.

Zentralhof, Zürich
Zentralhof Zürich

John Baker pékség a Bahnhofstrassén

Amikor kilépsz a Zentralhofból ugyanazon a bejáraton, ahol bejöttél, keresztezd a Bahnhofstrassét, és fordulj balra, követve az előző irányt.

A Bahnhofstrasse végénél jobb oldalon található egy pékség, a John Baker. Itt nagyon jó minőségű, bio péksüteményeket és kávét találhatsz sokkal jobb áron, mint a város sok más helyén. 4,5 svájci frank talán soknak tűnhet egy dupla eszpresszóért, de higgy nekem, ez itt Zürichben olcsónak számít!

John Baker pékség a Bahnhofstrassén
Kenyerek és péksütik a John Baker Bahnhofstrassénál

Erősen ajánlom, hogy lopj el 10 percet a 2 órádból, és ülj le az utcán a John Baker pékség előtt az utcára kitett kis asztaloknál, hogy élvezd a színes villamosok látványát és minden egyéb városi hangulatot, amit itt megtapasztalhatsz.

John Baker pékség kávézás az utcán
Isteni a kávé és a süti a John Baker pékségnél – utcai kiülős asztalkák a Bahnhofstrassénál

Zürichi-tó

Természetesen egy 2 órás túra nem elég a tó mélyreható felfedezéséhez. De a Bahnhofstrasse végén, a Bürkiplatz nevű téren jobbra fordulva elérheted a Zürichi-tó partját, és élvezheted a lenyűgöző látványt. Itt található Zürich híres tó-szökőkútja is, a Springbrunnen Aquaretum.

Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt, Aquaretum, Zürich
Aquaretum, Zürichi-tó

Fordulj balra, és kövesd a tópartot a hídon át, miközben élvezed a hatalmas tó látványát. Győződj meg arról is, hogy a híd másik oldalára, balra fordulsz, hogy láthasd a Limmat folyót, a kis hajókat és Zürich óvárosának mindkét oldalát.

Hajók a Limmat folyón

Zürichi Operaház

A híd másik oldalán gyorsan tégy egy 5 perces kitérőt jobbra, hogy megnézd a csodálatos neo-barokk épületet, a Zürichi Operát.

Zürichi Operaház
Zürichi Operaház

Csak egy gyors emlékeztető: hogy befejezhesd ezt a csodálatos zürichi túrát 2 óra alatt, ez a félidő. Az Operaházból távozva az 1 órás jelzésnél kellene lenned, amikor a következő látványossághoz indulsz.

Grossmünster templom

Térj vissza a hídra, ahol átkeltél a folyón, maradj ugyan azon az oldalon (jobb) és kövesd a Limmat folyó partját felfelé a második hídig, amelyet Münsterbrücke-nek (Münster híd) hívnak. Jobb kézre láthatod Zürich talán legikonikusabb épületét, amely szinte minden városi fotón szerepel, a Grossmünster templomot.

Grossmünster templom a Münsterbrückéről
Grossmünster templom a Münsterbrückéről

Lépcsőkön kell felmenned a templomhoz, és ingyen beléphetsz. Belülről lenyűgöző, bár amikor mi látogattunk, nagy állványzatok borították felújítás miatt. Még ha nem is szeretnéd belülről megnézni a templomot, gyere erre az úton, mivel a Mit látni Zürichben 2 óra alatt túránkat a folyó ezen oldalán folytatjuk.

Grossmünster
Grossmünster

Münstergasse

A Grossmünster előtti tér felső végénél balra van egy utca, a Münstergasse. Igen, itt a templom körül minden Münsternek van nevezve. De térjünk vissza a tárgyra.

Csak kövesd ezt a keskeny utcát, hogy élvezd Zürich óvárosának ősi épületeit. Sok éttermet is találsz itt, ahol az emberek melegebb napokon kint élvezik a a finom ebédet. Ez egy nagyszerű utca, hogy belemerülj a zürichi életbe.

Münstergasse Zürich
Münstergasse Zürich

A Münstergasse átalakul Marktgassevé, majd Stüssihofstattá, végül Niederdorfstrassévá, de csak kövesd ugyanazt az óvárosi utcát. Ez egy keskeny, de egyenes útvonal, amíg bele nem ütközöl az első autóforgalmi utcába, amely keresztezi, a Mühlegasséba. Fordulj balra, keresztezd a hidat és fordulj ismét balra az első utcán (nem a rakpart mentén), hogy felmenj Zürich egyik legismertebb parkjához.

Lindenhof

Az óváros közepén, egy kis domb tetején található egy park, a Lindenhof. Nagyszerű kilátást nyújt a Limmat folyóra és a város másik oldalára, az egyetemre, a Grossmünsterrre stb.

Tölts itt néhány percet, élvezd a kilátást a szemközti oldalra, ahonnan éppen jöttél. Ez egyébként is nagyon jó hely selfie-k készítéséhez az óvárosi épületekkel és a folyóval a háttérben.

Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt, Lindenhof kilátás Zürichre
Zürich kilátása a Lindenhofról

Szent Péter Templom

Zürich másik legikonikusabb temploma a Szent Péter. Csak két háztömbnyire van a Lindenhof-tól, lefelé a parkból. Ez is megéri a látogatást csak kívülről, de ha már itt vagy, miért ne néznéd meg belülről is. Ne felejts el leülni pihenni néhány percre a templom előtti nagy fa körüli padon.

Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt, Szent Péter Templom Óváros
Szent Péter Templom Óváros

Óváros

A 2 órád majdnem véget ért, ideje visszatérni a főállomáshoz. Útközben még élvezheted Zürich óvárosának csodálatos utcáit és épületeit. Észreveheted, hogy az épületek, vagy csak a hangulat ezen a folyóparton egészen más, mint a másik oldalon.

Zürich belváros - Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt?
Zürich óvárosi utca

Mit nézzünk meg Zürichben 2 óra alatt

Reméljük, ti is élveztétek a gyors városi túrátokat, és felfedeztetek mindent, amit Zürichben 2 óra alatt érdemes megnézni.

Ha, ennyi nagyszerű helye láttán, te is beleszerettél a városba, csak böngéssz tippeink között, hogy mit csinálj Zürichben 2 nap alatt, és már kezd el most tervezni, hogy mikor térsz vissza legközelebb.

Ha érdekel olvasd el útmutatónk arról is, hol lehet olcsón enni Zürichben.

Szólj hozzá!