Mit láthatunk Zürichben 2 nap alatt

Grossmunster templom Zürich

Zürich egy csodálatos város számos turisztikai lehetőséggel, és 2 nap az ideális időtartam a szépségének és hangulatának felfedezésére. Íme a legjobb tippeink, mit tehetünk Zürichben 2 nap alatt, hogy csodálatos időt tölthess Svájc német „fővárosában”.

Felsoroltunk 15 tevékenységet, amelyeket Zürichben tölthetsz 2 nap alatt, semmilyen különös sorrendben. Böngészd végig ezt a listát, csinálj meg mindent, vagy válaszd ki azokat, amelyek leginkább tetszenek. De a legfontosabb, hogy jól érezd magad.

Hogyan vásárolj napi zürichi közlekedési bérletet olcsón

Az első javaslatunk, hogy előre vásárold meg a 24 órás Zürichi jegyet olcsón, így egy egész napra bármilyen típusú tömegközlekedési eszközt használhatsz. Ez valójában eltér a turistáknak általában hirdetett, és sokkal drágább Zürich Kártyától. Kattints a linkre, hogy megtudd, hogyan vásárolhatod meg ezt az olcsó napi jegyet a város bármely jegykiadó automatájánál.

Ha 2 napot tervezel Zürichben tölteni, 2 külön 24 órás jegyet kell vásárolnod. A jó hír, hogy ezek a jegyek 24 órán keresztül érvényesek, nem naptári napra. Tehát, ha például 10 órakor állítod be az érvényesség kezdetét, akkor ezen a napon, és még a következő napon is használhatod 10 óráig. Előre is megvásárolhatod őket a látogatásod 2 napjára. Csak állítsd be az időt, amikor az érvényességnek el kell kezdődnie a jegyautomatánál.

Zürich villamos

1. Lindt csokoládégyár

Minden egyes Zürich ajánló videó a YouTube-on a Lindt csokoládégyári túrával kezdődik Kilchbergben, a Lindt Home of Chocolate-ban. Nem csoda, ez valóban nagyszerű módja a kereskedelmi szintű svájci csokoládé élvezetének, és technikailag korlátlan ingyenes kóstolót kínál.

Győződj meg róla, hogy a csokoládégyárba szóló jegyeidet jóval előre lefoglalod. Ezt megteheted otthonról, hetekkel vagy hónapokkal a nyaralásod előtt. A Chocolate Home látogatásának napján vásárolj átutazási jegyet a 150-es zónára is, mivel a Lindt gyár valójában Zürich városhatárain kívül található.

Lind csokigyár óriás csoki szökőkút

2. Max Chocolatier, prémium svájci bonbonok

Ha ki akarod próbálni a kiváló minőségű prémium svájci csokoládét, látogass el a Max Chocolatier-be. Közvetlenül a belváros közepén található, és hatalmas izgalom garantált ízvilág szempontjából. A csokoládé bonbonok itt kézzel készülnek, és a legjobb szó, ami leírja őket, az a mennyei.

Mac Chocolatier Zürich

3. Séta a régi városban

Sok érdekes helyet kínálva, csak sétálni a régi városban egy kellemes módja a város és szépsége élvezetének. Valójában egészen különböző hangulata van a folyó két oldalán, ezért biztosíts időt mindkettő felkeresésére.

Ha azon tűnődsz, mit csinálj 2 nap alatt Zürichben, tölts legalább 3-4 órát minden nap a belvárosban. Fedezd fel az utcákat, a hangulatot, a boltokat, és közben látogass meg néhány másik itt felsorolt látnivalót is.

Zürich belvárosi utcák

4. Lindenhof

A régi város közepén, egy kis domb tetején található a Lindenhof park. Idefelé sétálni önmagában is élmény, ahogy áthaladsz a város néhány történelmi utcáján. De a Lindenhofról csodálatos kilátás nyílik a Limmat folyóra és a város másik oldalára, az egyetemre, a Grossmünsterre stb.

Kilátás az óvárosból Zürich

5. Bahnhofstrasse

A Bahnhofstrasse talán Zürich főutcája. Szerencsére már nincs autóforgalom, csak villamosok.

Ez a legstílusosabb bevásárló utca, amely a főpályaudvartól (Bahnhofstrasse szó szerint Pályaudvari Utca németül) egészen a Zürichi-tóig vezet.

Tölts itt legalább egy kis időt kirakatnézegetéssel, vagy lépj be bármelyik tetsző fancy üzletbe.

Zürich villamosok

6. Zürichi-tó

A Zürichi-tó annyira összefonódik a várossal, hogy itt töltött 2 nap alatt egyszerűen muszáj felfedezned. Egyik lehetőség, hogy felfedezed a tóparti sétányt.

Kezdhetsz a Bahnhofstrasse másik végénél, ahol a Limmat folyó kiömlik a tóból, és bármelyik irányba indulhatsz, mivel ez gyakorlatilag a Zürichi-tó vége. Élvezd a sétát bármikor az évben, vagy látogass el a Rentenwiese parkba egy napos nyári napon, és ússz a helyiekkel a vízben.

Zürichi strandolás

7. Ugorj a folyóba, vagy legalább nézz meg másokat

Beszélve az úszásról, Zürichben van egy hely, ahol valóban beleugorhatsz a Limmat folyóba egy gyalogos hídról. És az emberek tényleg ezt csinálják, hogy ússzanak és visszajöjjenek, majd újra ugorjanak.

Kipróbálhatod magad is, ha elég bátor vagy, vagy csak állj meg és nézd mások ugrását. A hely neve Drahtschmidlisteg, és csak néhány perc sétára van a központi állomástól.

Limmat folyóban úszkáló emberek

8. Polybahn sikló

A zürichi Polybahn egy kis sikló a város központjában, amely közvetlenül a folyó mellett, a belvárost köti össze a Zürichi Egyetemmel.

Ez a közlekedési mód általában egy turisztikai látványosság, ami máshol nagyobb összeget kóstál, de itt beletartozik a tömegközlekedési hálózatba. Ez azt jelenti, hogy ha van Zürich-bérleted, akkor ezt a kis piros hegyi siklót ingyen használhatod.

Zürich Polybahn

9. Egyetemi menza

A sikló felső állomásánál sétálj körbe az egyetemen, élvezd a zürichi belváros csodálatos panorámáját, de legfontosabb, hogy itt bárki ehet a menzán. Ez valójában a legolcsóbb módja Zürichben, hogy meleg ételt egy asztalnál elfogyasz. Sokkal kevesebbért, mint amennyit általában egy étteremben fizetnél.

Zurich Menza

10. John Baker Bahnhofstrasse

Beszélve az olcsó, mégis kiváló minőségű ételekről, van még egy hely Zürichben, amit ki kell próbálnod. A neve John Baker Bahnhofstrasse, és ahogy sejthetted, a Bahnhofstrasse-en található. Itt igazán jó minőségű, organikus péksüteményeket és kávét találhatsz sokkal kevesebbért, mint sok más helyen. 4,5 svájci frank lehet sok egy dupla eszpresszóért, de hidd el, ez olcsó kávé itt Zürichben!

11. Látogasd meg a várost éjszaka

Még ha csak fél órára is, mindenképp sétálj a városközpontban éjszaka. A folyó mindkét oldalának kilátása fantasztikus. A legjobb helyek, ahonnan élvezheted, a Limmat folyó felett a város két részét összekötő sok híd.

A Münstergasse éttermek éjszaka nagyszerű hangulatot kínálnak még csak a régi városban sétálóknak is. És ha készen állsz némi pénzt költeni egy drága svájci étteremben, fantasztikus vacsorát élvezhetsz a történelmi épületek között.

Limmat éjszaka

12. Az oerlikoni piacon

Oerlikon Zürich második városközpontja, ami 1934-ig külön város volt. Csak 8 perc S-Bahn út vagy 20 perc villamosút a központtól, de megéri felkeresni. Sétálhatsz az utcákon, ahol a modern és a 100 éves házak tökéletes harmóniában olvadnak össze. Meglátogathatod az oerlikoni szabadtéri piacot szerdánként és szombatonként.

Oerlikon piac

13. Fedezd fel a várost villamossal

Zürich a villamosok városa, nincs metró, de egy nagyon kiterjedt villamoshálózat segít eljutni szinte bárhova. Nagyszerű ötlet időnként felugrani egy villamosra. Így leülhetsz és pihenhetsz a hosszú séták után, és könnyen felfedezhetsz új városrészeket fél órán belül. A villamosok nagyon gyakran járnak, így nem kell aggódnod, hogy nem érsz vissza időben.

Hauptbahnhof Zürich villamosok

14. Grossmünster

Sok érdekesség van Zürichben, nem tudtuk mindet itt felsorolni. De a Grossmünster az egyik leglátogatottabb és legikonikusabb templom a városban. Határozottan jellegzetességet ad a városképnek, a legtöbb zürichi képen valójában a kettős tornyok szerepelnek. Csak egy rövid sétára van a folyótól, mindenképp javaslom, hogy látogasd meg kívülről és belülről is.

Grossmünster

14. Szent Péter templom

Egy másik ikonikus templom, a folyó másik oldalán, a Szent Péter Templom. Szintén érdemes meglátogatni kívülről, de ha már itt vagy, miért ne néznéd meg belülről is. Ne felejts el leülni és pihenni néhány percre a templom előtti nagy fa körüli padon.

Szent Péter Templom éjszaka

Egy extra tipp

A Zürich utcáin folyó szökőkútak víze valójában iható. A város annyira szerencsés, hogy sok domb és hegy veszi körül, amely 24/7 friss vízáramlást biztosít az utcákon.

Szóval csak legyen nálad egy üres palack, és töltsd fel, amikor csak megszomjazol a zürichi 2 napos látogatásod során.

Friss ívóvíz a szökőkutakban Zürichben

Mit láthatunk Zürichben 2 nap alatt

Akár követed a javaslatainkat, akár más saját programot tervezel, Zürich remek város 2 teljes nap városlátogatására.

Sok boldog és kedves embert, számos szép és régi épületet és számos módot találsz a helyi és nemzetközi ételek felfedezésére.

Szólj hozzá!