Lindt csokoládégyár látogatás Zürichben

A zürichi utazási ajánlások többségében az első látogatandó helyek között szerepel a Csokoládé Otthona, vagyis a Lindt csokoládégyár meglátogatása.

Mi is így tettünk, és ha több mint egy napod van a városban vagy csokoládé rajongó vagy, jó ötlet lehet felkeresni ezt a helyet. Viszont elárulom, hogy mi elég vegyes érzelmekkel távoztunk ebből a híres csokoládé gyárból, amiről később ebben a cikkben bővebben beszélek.

Lindt csokoládégyár belépőjegyek

Az első tipp, hogy jó előre vedd meg a jegyeket. Ezt könnyedén megteheted otthonról a Lindt csokigyár weboldaláról, hetekkel vagy akár hónapokkal a zürichi nyaralásod előtt. Csúcsszezonban a belépők a következő néhány napra, hétre már előre elkeltek, így nézd meg időben, hogy le ne maradj.

Online jegyvásárláskor ki kell választanod a pontos dátumot és időpontot, amikor a csokoládégyárba mennél. Mi az 5 órás idősávot választottuk, ami ideálisnak tűnt. Így majdnem egész napunk volt a város felfedezésére a csokoládégyár látogatása előtt. Ráadásul az egyik utolsó csoport voltunk, ami belépett a múzeumba, ami 7-kor zár, így kevésbé volt zsúfolt, mint általában napközben.

Egy felnőtt jegy 2023 nyarán 15 CHF-be került. Ez svájci viszonylatban nem annyira drága, és lényegében ingyen eheted a csokoládét ezen az összegen, így gyakorlatilag ingyen kijön a Lindt csokoládégyár túrád.

Hogyan juthatsz el a Lindt csokoládégyárhoz Zürichben

A Lindt csokoládégyár valójában Zürich városhatárain kívül található. Fontos ezt megjegyezni, mert ha tömegközlekedéssel jössz ide, akkor a 150-es zónára is kell jegyet venned.

A legolcsóbb módja egy 3 zónás 24 órás zürichi jegy megvásárlása, így 24 órán keresztül ingyen utazhatsz. Zürich maga 2 zónának számít.

Tömegközlekedéssel

Mehetsz S-Bahn vonattal vagy busszal is. Mindkettő kényelmes módja a városközpontból idejutásnak, és mindkettő festői útvonalat kínál a tó mellett. Nyilvánvalóan a vonatút néhány perccel rövidebb, de a vonatállomástól többet kell gyalogolnod.

Vonattal

Menj az S8 vagy S13 vonatra a Zürichi főpályaudvaron, és szállj le Kilchberg állomáson.

Itt már teljesen a külvárosban leszel, családi házas övezetbenm és innen olyannyira nem látható a csoki gyár, hogy könyen megfordul a fejünkben, hogy rossz helyen vagyunk.

Menj délre a Bahnhofstrasse-n, egyszerűen kövesd az utat a sínek mellett. Folytasd enyhén jobbra a Bungertstrasse-n, ami egy keskeny utca és szintén közvetlenül a sínek mellett fut. Menj át egy híd alatt, aztán 1-2 perc múlva az utca balra kanyarodik. Ott látod a Lindt & Sprüngli Csokoládégyár téglafalait a jobb kézre.

Busszal

Szintén mehetsz a 165-ös busszal Zürich Bürkiplatz-tól (ahol a tó a Limmat folyóba ömlik), és szállj le a Lindt & Sprüngli megállónál. A buszmegálló szó szerint a gyár nevét viseli, tehát csak menj vissza 20-30 métert, és látni fogod a fehér csokoládégyár épületét.

Autóval

Ha autóval jössz, akkor a 3-as számú nemzeti úton jöhetsz Zürichből vagy az 3-as számú autópályán Zürichből vagy délről. A Lindt Csokoládégyár közvetlenül a főút mellett található.

Az autópályán menj le a 34-es kijáratnál Thalwil felé. Kövesd a főutat (Zürcherstrasse) Thalwilig. Aztán, miután átmentél egy gyalogos felüljárón, fordulj balra a nagy kereszteződésnél a gyalogos aluljáróhoz a Sonnenbergstrasse felé.

Egy körforgalomnál ez átmegy Alte Landstrasse-ba, de csak folytasd egyenesen. A T kereszteződésnél fordulj jobbra a Niedelbadstrasse felé. Miután átmentél a síneken, egy másik T kereszteződésnél fordulj balra a 3-as számú nemzeti útra.

Hamarosan látni fogod a Lindt táblát egy épületen a bal oldalon. Csak folytasd egyenesen néhány száz métert, és egy parkolóház lesz a bal oldalon, ahol az autódat hagyhatod.

Északról, Zürichből a 3-as úton jövet, a parkolóházat a jobb oldalon látod majd Kilchbergben.

Lindt csokoládégyár látogatás Zürichben

A Lindt Csokoládégyárat a zürichi 3 napos tartózkodásunk alatt látogattuk meg. A látogatás számunkra egyrészt nagyszerű és csalódást keltő is volt egyszerre.

A kakaó története túra rendben van, de csak egy átlagos múzeumi sétálás, néhány kiállítás nem is működött.

De személy szerint nem jöttem volna ide csak azért, hogy ezt a kiállítást lássam. Az emberek fő oka, hogy idejönnek, hogy megkóstolják a különböző csokikat és a Lindor bonbonokat. Más szóval, ingyen csokoládét enni.

Miért is csalódtunk?

És itt jön a csalódásunk. A csokoládé szökőkútnál valóban ingyen kóstolhatsz csokoládét, amennyit csak akarsz. Nagyszerű élmény. Ingyen kóstolhatsz csokoládészeleteket is egy másik állomáson, ahol ki kell találnod az ízét. Szintén nagyszerű élmény.

De amikor a túra végén belépsz a Lindor bonbonok szobájába, csak 8 különböző ízt kínálnak, a legáltalánosabbakból. Ez már önmagában csalódás volt, mert reméltük, hogy néhány egzotikus vagy új ízt is kóstolhatunk. Véleményem szerint a bonbonok túl hidegek voltak, úgy gondolom, éppen kivették őket a hűtőből. Van egy meglehetősen szűk hőmérsékleti tartomány, amiben igazán élvezheted ezeket, szóval ez is csalódás volt.

És mindezek tetejébe, a pult mögött két Lindt alkalmazott gondoskodott arról, hogy mindenki csak egyet-egyet vegyen minden ízből.

Ne érts félre, 8 bonbon bőven elég ahhoz, hogy jól lakj csokoládéval, különösen az első 2 másik kóstolás után.

És értem én, hogy miért próbálják korlátozni a csokoládé fogyasztásodat. Néhány látogató szó szerint zsúfolásig tömte a zsebeit és táskáit bonbonokkal, mielőtt az alkalmazottak megmondták nekik, hogy ne tegyék. De csak rossz érzést kelt, amikor azt hirdetik, hogy annyit ehetsz, amennyit csak akarsz, és valaki megállít, hogy elég.

Másrészről, azok a hölgyek senkivel sem voltak igazán kemények. Ha egyszerre csak egy bonbont veszel, megeszed ott és visszamész egy másikért, senki sem fog megállítani.

Mindenesetre jól éreztük magunkat a Lindt Csokoládé Otthonában, kicsit kevesebbet kaptunk, mint reméltük, de megérte egyszer meglátogatni ezt a helyet.

Tipp Csokoládérajongóknak

Ha, mint mi, imádod a csokoládét, próbáld ki a svájci különleges bonbonokat is. Van egy kicsi üzlet Zürich óvárosában, a Max Chocolatier . Bár valóban drágábbak, mint a Lindt csokik, de a kézzel készített bonbonjaik mennyeien finomak, és elolvadnak a szádban. Itt igazán megtudhatod, hogy miért is olyan híres a svájci csoki.

A csoki készítő mestereik a csokinak egy teljesen más fogalmat adnak, egy más világba varázsolnak, és hirtelen ráébredtünk, hogy még életünkben nem is ettünk finom csokit.

Ha elmész a Max Chocolatier egy igazi svájci csoki élményt tartogat számodra! Ne hagyd ki!

Szólj hozzá!