Sugar & Candy Desszert cukrászda

Egy katasztrofális gasztrotúra után egy napfényes vasárnap délután Szegeden, véletlenül belefutottunk a Sugar & Candy Desszert Cukrászdába. Már annyira rossz tapasztalataink voltak aznap a Classic Grillnél és a Virágnál, hogy csak vágytunk valami kis finomságra a hangulatunk feltámasztására. És találtunk is.

Az igazat megvallva, azok után a helyek után egyáltalán nem voltunk éhesek, így csak egy süteményt próbáltunk ki a Sugar & Candy cukrászdában. De a mini málnás Pavlova olyan finom volt, hogy így is meg akartam írni ezt az értékelést.

Először is, mert megérdemlik. Másodszor, mert annyi csalódás után végre valami pozitívról akartam írni Szegeden.

Első benyomás

Bár a hely elég kicsi volt és különösen a pultnál zsúfoltan éreztük magunkat, mégis kellemes hangulata volt már kívülről is. Úgy tűnt, mintha mindenki, akit a Virág cukrászdánál a téren hiányoltunk, ezen a ragyogó vasárnap délutánon erre az utcára jött volna. Nem csak a Sugar & Candy cukrászda, de a sarkon lévő összes többi étterem és cukrászda tele volt.

Amikor beléptünk az üzletbe, a sütik elég csábítónak tűntek, amit egy 21. századi cukrászdától elvárnál. Mindenképpen tervezem, hogy visszajövök ide legközelebb, amikor Szegedre látogatunk, és kipróbálom a többi finomságukat is.

Fenséges mini Pavlova

Ahogy korábban írtam, tényleg tele voltunk, amikor ideértünk. De ennek a cukrászdának a hangulatának nem tudtunk ellenállni, így mégis bementünk, hogy kipróbáljunk legalább egy süteményt.

Végül a mini Pavlovát választottuk, amit három felé osztottunk. Igazán csak az érzésért, érted. Ez magában is egyszerűen fenséges volt, és nem csak azért, mert olyan rossz tapasztalataink voltak azon a két másik helyen korábban. Visszaadta a hitünket, hogy Szegeden is lehet jó ételt találni. Valamilyen módon ez volt a megmentőnk az egyébként katasztrofális vasárnapi gasztrotúránk során.

Ó, és majdnem elfelejtettem a Pavlováról. Pontosan úgy volt, ahogy kell. A meringue kellemesen ropogós kívül, mégis puha, habos és párnás, és éppen annyira, amennyire kell, rágós belül. A könnyű tejszínhab, a savanykás málnaszósz és a friss málnák a tetején tökéletes egyensúlyt alkottak a meringue alap édes hangulatával. Igazán gyönyörűség volt beleharapni ebbe a szépségbe.

Hol található a Sugar & Candy Desszert cukrászda Szegeden

Használd ezt az interaktív térképet, hogy megtaláld a Sugar & Candy Desszert Cukrászdát a város szívében.

Szeged, Oskola u. 27, 6720 Hungary

Szólj hozzá!