A Grinzingen-i Figls étterem, kíváló alternatíva a bécsi Figlmüllerre

A Grinzingen-i Figls étterem nemcsak egy kitűnő alternatívája a túlhype-olt belvárosi Bécsi szelet helynek, a Figlmüllernek, hanem valójában ugyanannak a cégnek a tulajdonában és üzemeltetésében áll.

Ha Bécsben kiváló, autentikus Bécsi szelet élményre vágysz egy hangulatos helyen, messze a turisták tömegétől, látogass el a Grinzingen-i Figlsbe.

Ételek először

Kezdjük az ételekkel. Nem csak azért, mert a Figls Grinzingnél kivételesek. Hanem azért is, mert hangsúlyozni szeretném, hogy ez az étterem nagyszerű alternatíva a Figlmüllerre, amit sokan Bécs legjobb Bécsi szelet helyének tartanak.

Pont karácsony előtt jöttünk ide, így a két nyilvánvaló hagyományos osztrák ételen kívül kipróbáltunk néhány különleges ajánlatot a téli menüjükből.

A Bécsi szeletük egyszerűen lenyűgöző. Valamelyest eltér a Figlmüllernél kaphatótól, mivel nem egy rendkívül nagy, kerek schnitzel, ami lefedi az egész tányért. De valahol mégis hagyományosabb, ahogyan azt az osztrák otthonokban soha nem kaphatnád meg. Olyan nagy adag, hogy nem csoda, hogy a legtöbb ember a maradékokkal teli csomagot viszi haza a Figlsből.

Kívül ropogós, belül szaftosan puha. Pontosan úgy, ahogy egy eredeti Bécsi szeletnek lennie kell. Csöpögtesd meg a húst citrommal, és élvezd a hozzá kínált autentikus osztrák burgonyasalátával, amely mellesleg az egyik legjobb, amit valaha kóstoltunk.

A szarvasragu nudlival, glazúrozott körtékkel és áfonyalekvárral kisebb adag volt, de kiváló választás és elegendő egy személynek. Sajnos ez csak a karácsonyi menü része, nem kóstolható meg egész évben. Szaftos, ízletes hús rendkívül finom mártással. A köretként tálalt nudli, egy osztrák specialitás, nagyon jól illik a raguhoz. Ezek körülbelül öt centiméter hosszú, kerek tészták, amelyek a gnocchihoz hasonlítanak, de sokkal keményebbek és sütés előtt megpirítottak. A csípős áfonyalekvár teszi teljessé ezt az ételt. Egy felejthetetlen ízélmény, tényleg.

Desszertek

Először is a császármorzsát kellett kipróbálnunk, az osztrák desszertek királynőjét. Itt egyszerűen kiválóak, hagyományos módon tálalva, almamártással és szilvalekvárral.

A másik desszertünk szintén a karácsonyi menüből származott, „Vanillekipferl” tojáslikőr krémmel és fahéj fagylalttal. A sütemény maga nagyon puha és diós ízű volt, és ismét, egy igazi költemény volt bőséges vaníliaszósszal és ízletes fahéjas fagylalttal.

A Figls Grinzing hangulata

A Figls Grinzing hagyományos és modern egyszerre. Bécs egy bájos, bortermelő kerületében, Grinzingben található. Igen, még mindig láthatók valódi szőlőskertek ebben a környéken, a 18. századi házak mellett. És a városhatáron belül helyezkedik el, kényelmesen megközelíthető villamossal a belvárosból.

Az étterem nagy része nagyon világos, üvegfedéllel borított tetővel, ahol úgy érezheted, mintha félig bent, de félig kint lennél. A réz és szürkére festett fa nagyon otthonossá teszi, mégis modern és elegáns helyet biztosít az étkezéshez.

Figls belső tér
Figls belső tér

Hatféle frissen csapolt sört is kínálnak, köztük a Null Komma Josefet, az egyik legismertebb osztrák alkoholmentes sört. Ez számomra fontos, mert imádom a sört, különösen a csapolt sört, de az alkoholtartalma miatt ritkán iszom. Hogy csapolt alkoholmentes sört találni, valóban ritka kincs, és hozzájárul ennek a helynek a hangulatához.

Figls sör csap

Imádtam a foglalási folyamatukat

Asztalt foglalni a Figls Grinzingnél kellemes élmény volt. Semmi különleges, csak úgy működik a folyamat, ahogy minden étteremben kellene, egy kedves fordulattal a végén.

A weboldalukon kiválaszthatod a dátumot, az órát és a személyek számát. Ezt több nyelven is megteheted. Az egyetlen dolog, amire ez a foglalási folyamat nem képes, hogy kiválaszd az asztalt, amelynél ülni szeretnél. Mi egy nyitott területen kaptunk asztalt az üvegtető alatt, mondanám a legjobb helyen, de csak véletlenül. Ha konkrét asztalt szeretnél, telefonon vagy e-mailben kell őket felkeresni.

Figls belső tér

Mindenesetre, amit a legjobban szerettem, hogy pár nappal a tartózkodásunk előtt szöveges üzenetben felvették velem a kapcsolatot, hogy megerősítsék a foglalásomat. Ez nem csak nekik kényelmes a foglalás biztosításához, hanem számomra is szép megerősítés, hogy nem felejtettek el.

Miért jó alternatíva a Figls Grinzing a Figlmüllerre

A Figls Grinzinget ugyanaz a cég üzemelteti, mint a Figlmüllert. Ugyanazt az eredeti Bécsi szelet élményt kaphatod meg anélkül, hogy órákat kellene sorban állnod vagy egy hónappal előre foglalnod.

A Grinzigi környezet is nagyon vendégszerető. 30 perc alatt ideérhetsz a belvárosból, és egy varázslatos élményben lehet részed ebben a történelmi bécsi negyedben, amit nem sok turista élvez.

Az étterem hangulata sokkal vendégszeretőbb, mint a Figlmülleré. Hagyományos és modern elemek keverednek, hogy kiváló bécsi éttermi élményt nyújtsanak.

Hol található a Figls Grinzingben

Grinzing Bécs egy bájos kerülete, a városközponttól északra. Ide autóval vagy közvetlenül a belvárosból induló 38-as villamossal is könnyen eljuthatsz.

Ha autóval jössz, általában könnyen parkolhatsz az étterem közelében. Ebben a kerületben ingyenes a parkolás. Villamossal érkezve 5 percet kell sétálnod a végállomástól.

Ajánlott az asztalfoglalás, amit könnyen megtehetsz a weboldalukon.

Grinzinger Str. 55, 1190 Wien, Austria

Szólj hozzá!