Pénzmúzeum Panoráma Terasz: Rejtett gyöngyszem a Széll Kálmán tér felett

A Széll Kálmán tér felett, a Pénzmúzeum tetején elrejtve található a Panoráma Terasz, amely páratlan kilátással várja látogatóit. Bár a turisták körében még kevéssé ismert, ez a hely önmagában is megér egy látogatást. Az árak pedig egyáltalán nem magasabbak, mint egy átlagos kávézóban, ami még vonzóbbá teszi a helyet.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz

Első gondolatok

A bejáratnál egy biztonsági őr fogad minket, akinek jeleznünk kell, hogy a kávézóba tartunk. Innen lifttel juthatunk fel a hetedik emeletre, ahol a modern belső kialakítás azonnal megragadja a tekintetünket. Bár a rendelést a pultnál kell leadni, az italokat és ételeket az asztalunkhoz hozzák.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz lift

A teraszról csodálatos panoráma tárul elénk: láthatjuk a Széll Kálmán teret, Budát, a Rózsadombot és még Észak-Pest távolabbi részeit is. Egy kávé mellett órákig el lehet itt időzni, és élvezni a látványt, miközben az árak teljesen megfizethetőek.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz kilátás

A kiszolgálás alapvetően kedves, bár kicsit magyaros: az a plusz kedvesség néha hiányzik. Előfordul, hogy azt érezzük, csak adjuk le a rendelést, és ne kérjünk semmi extrát, mert az már nehézkes lehet. Az étel-ital kiszolgálása néha lassú, még akkor is, ha kevesen vannak.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz belső

A kínálat

A kínálat egy normál kávézóéhoz hasonló: különféle kávék és teák, néhány sütemény és szendvics. Van gluténmentes és tejmentes választék is, bár egyszerre glutén- és tejmentes sütemény nincs. A kávé minősége viszont kiváló, különösen az amerikai kávé és a mandulatejes jegeskávé nyerte el a tetszésünket.

Mindezek ellenére, a kilátás minden negatívumot kompenzál. Mindenképpen érdemes ide ellátogatni legalább egyszer, akár csak beszélgetni vagy dolgozgatni is tökéletes hely. Ráadásul fel lehet menni a kilencedik emeletre is, ahonnan körpanorámás kilátás nyílik a városra.

Amit kóstoltunk: a kávék

Az italválaszték közül két kávét kóstoltunk meg: egy americanot és egy mandulatejes jegeskávét.

Az americano kellemesen erős, ugyanakkor nem volt savanykás, ami különösen pozitív élményt nyújtott számunkra.

A mandulatejes jegeskávé szintén remek választásnak bizonyult; jól megpakolták jéggel, így tökéletesen frissítő volt a forró nyári napon. Az ízvilág harmonikus volt, a mandulatej pedig kellemesen krémes ízt adott az italnak. A kávék minősége összességében kiváló volt, mindenképpen érdemes kipróbálni őket a gyönyörű kilátás mellett.

Pénzmúzeum jegeskávé

Pekándiós-fehércsokis torta

A kínálatból egy pekándiós-fehércsokis tortát próbáltunk ki, amely első látásra nagyon hasonlított az IKEA kávézójában kapható süteményhez. Azonban az ízében már volt némi különbség: a torta tésztája kevésbé omlós, az ízvilága pedig nem volt annyira karakteres. Bár nem nyújtott feledhetetlen élményt, összességében egy kellemes desszert volt, amely megédesítette az ott töltött időt. Ha egy egyszerű, de finom süteményre vágyunk, ez is jó választás lehet a csodálatos kilátás kíséretében.

Pénzmúzeum Panoráma Terasz elérhetősége

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz közvetlenül a Széll Kálmán (volt Moszkva) tér felett, a Várfok utcában található. Bejárat az épület felső sarkáról.

Budapest, Várfok u. 22, 1012 Hungary
Pénzmúzeum Panoráma Terasz emberekkel

Szólj hozzá!