Classic Grill Szeged, remek kezdet utáni szerencsétlen fordulat

A Classic Grill összesített értékelése a Google-on 4,7. Egy nagyszerű és finom vasárnapi ebéd reményében tértünk be ide. Szerb grillételeket szolgálnak fel. Mi sülhet el rosszul? De ehelyett ez lett Szegeden a gasztro túránk első állomása, ahonnan nagy csalódással távoztunk.

Ezt nem sokkal utána követte a híres, (avagy inkább hírhedt?) Virág Cukrászda, ami szintén nagy csalódást tartogatott számunkra.

Reményteli jó kezdet

A Classic Grill Szeged szívében található, jó értékeléseket kapott a Google-on, és szerb grillételeket szolgál fel.Tudni kell, hogy Szeged a Szerbiához legközelebb eső magyar város, csak 28 kilométerre a határtól.

Szóval azt reméltük ez lesz az a hely, ahol határin innen autentikus szerb ételeket kóstolhatunk, és egy nagyszerű vasárnap ebéddel tölthetjük meg a bendőnket. De hihetetlen, mennyire tévedtünk.

Isteni grill illatok

Az első benyomás valójában egészen jó volt. Belépsz Szeged belvárosában egy ajtón, ami egy régi ház kapujához hasonlít, és egy nagy árnyas-fás csodás kis udvarra érkezel, ami egy városi tömbön belül helyezkedik el.

Classik Grill étterem Szeged kert

Egy nagyszerű grillezőhelyre utaló füstös illatok már az utca túloldaláról csábítanak. Az illatok olyan intenzívvé válnak, amint átléped a kaput, hogy tudod, vagy legalábbis gondolod, hogy jó helyre jöttél.

Engedd meg, hogy itt egy gondolatot tegyek hozzá. Ezek a kivételes és erős illatok számunkra, az étterem vendégei számára nagyon nyálcsorgatóak voltak. Csak körülnézve láttuk, hogy a környező épületekben sok iroda és lakás van. Az itt élők vagy dolgozók gyakorlatilag egész nap, minden nap grill füstben élnek. Őszintén bevallom nem szeretnék ott élni vagy dolgozni.

Mindenesetre, egy verőfényes napon érkezve egy nagyon barátságos kertben kaptunk helyet. Kellemes volt a hangulat, és a zene is elfogadható. Még mindig úgy éreztük, hogy jó helyen vagyunk. Bár fogalmam sincs, hogy télen hol lehet ebédelni, az alsó szinten lévő terem, az úton a mosdók felé, egyáltalán nem tűnt hívogatónak. De a kert kétségtelenül nagyszerű, és nyilvánvalóan egy kitűnő étkezésre vársz egy ilyen szép bevezető után.

Classic grill Szeged

Egy órás várakozás

És itt van sajnos, ahol a nagyszerű élményünk véget ért. A pincérünk kedves volt, ezzel kapcsolatban nincs panasz. De szó szerint több mint egy órát vártunk az ételeinkre, annak ellenére, hogy az étterem érkezésünkkor kevesebb mint félig volt tele.

És ha ez még nem lenne elég, egyetlen „elnézést” vagy hasonlót sem kaptunk részükről.

És ha ez még mindig nem lenne elég, a pita kenyér, ami az ételünk része volt, körülbelül 20 perccel korábban érkezett, mint a tényleges étel. Ez elsőre nagyszerűnek tűnt, mivel éhesek voltunk, és a kenyér melegen finom volt. De teljesen kihűlt és kiszáradt mire megkaptuk az ételünket. Ismétlem, ez nem ingyenes kenyér volt, hanem az általunk fizetett étel része.

Közepes minőségű ételek

Az elképesztő illatok ellenére maga az étel is nagy csalódás volt.

A szerb konyha két klasszikusát rendeltük; a cevapcicit és a pljeskavicát. Mindkettőnek csodálatos füstös íze volt, de ezen túl legfeljebb közepesnek mondhatóak voltak. Rágós hús, ami úgy tűnt, mintha közvetlenül egy olcsó szupermarket húsból lett volna kiolvasztva. Nem tudhatjuk, hogy így volt, csak az ízre úgy tűnt.

Mindkettőhöz rendkívül mini tálka ajvart kaptunk, legfeljebb közepes minőségben, és néhány azonosíthatatlan vizes tejfölös mártásban apróra vágott nyers hagymát. Kétségtelen, hogy ez messze elmaradt a várakozásunktól, sőt….

Sült savanyú káposztát és sonkát rendeltem köretként, ami a régióra jellemző. Annyira sós és olajos volt, szinte már-már ehetetlenül.

Szintén nem igazán értettem, miért kellett minden tányért balzsamecettel meglocsolni. Úgy tűnt, mintha valaki az éttermi nyitás kezdetén egyszerre díszítette volna fel az összes tányért, és később helyezték volna rájuk az ételt. Ez a balzsamecetes díszítés nem illett az étel ízéhez, nem volt nagyon guszta se.

Az egyetlen ami pozitív volt, az a limonádéjuk, fantasztikus volt. Kár, hogy ez messze nem elég az összes rossz tapasztalatunk kompenzálására ezen a helyen.

Hol található a Classic Grill étterem Szegeden

Nem mondom, hogy ne próbáld ki ezt az éttermet. Lehet, hogy csak rossz napjuk volt, lehet, hogy azóta változtak a szakácsok. A kert hangulata mindenesetre nagyszerű volt.

Itt találod a Classic Grill Szerb éttermet Szegeden az alábbi interaktív térképen.

Szeged, Széchenyi tér 5, 6720 Magyarország

Szólj hozzá!