Oerlikon Piac Zürichben

Az Oerlikon Piac egy szabadtéri termelői piac, amely minden szerdán és szombaton reggel 6-tól délelőtt 11-ig tart nyitva.

Ha turistaként látogatsz Zürichbe vagy ott élsz, és szeretsz friss élelmiszert vásárolni vagy csak megélni az európai stílusú nyílt piacok hangulatát, ez az a hely, ahová érdemes ellátogatni.

Hol található az Oerlikon piac

Az Oerlikon Piac Zürich második központjában, Oerlikonban található. Csak egy háztömbnyire van az Oerlikon vasútállomástól, így nagyon könnyen megközelíthető akár S-Bahn vonatokkal, akár villamosokkal. Még ha Zürich belvárosából jössz is ide, a vonat mindössze 8 perc alatt ideér.

Welchogasse 5, 8050 Zürich, Switzerland Wallisellenstrasse 1, 8050 Zürich, Switzerland Hofwiesenstrasse 350/354, 8050 Zürich, Switzerland Limmatstrasse 152, 8005 Zürich, Switzerland Hauptbahnhof, 8001 Zürich, Switzerland Bahnhofstrasse 57, 8001 Zürich, Switzerland

Welchogasse 5, 8050 Zürich, Switzerland

Leonhardstrasse 34, 8092 Zürich, Switzerland Bahnhofstrasse 9, 8001 Zürich, Switzerland

Nyitvatartási idő

Az Oerlikon piac szerdánként és szombatonként reggel 6-tól délelőtt 11-ig van nyitva.

Habár hivatalosan reggel 6-kor nyit, mi 8-kor érkeztünk ide, és néhány stand éppen akkor nyitott. Szóval, hacsak nem szeretnél hajnalban egy európai stílusú piacot megtapasztalni, javaslom, hogy reggel 8 és 10 között gyere ide.

Máskor ez a hely csak egy nagy tér, standok nélkül. Az összes eladó idejön, felépíti és leszedi a bódéit minden piaci napon.

Mit vásárolhatsz itt?

Ez egy tipikus európai stílusú szabadtéri piac, amely csak hetente kétszer van nyitva. Az adott napon ide érkező eladók száma változhat. Mi egy nyári szerdai reggelen látogattuk meg a helyet, és elmondhatom, hogy a standok fele üres volt.

Sok helyen találhatsz gyümölcsöt és zöldséget árusító standokat. Helyi termelők friss svájci terményekkel és más standok, ahol gyakorlatilag bármit megvásárolhatsz a világ minden tájáról. Amikor mi ott jártunk, volt két pékség finom helyi süteményekkel és kenyerekkel, valamint sok virágárus stand. A piacon néhány árústól friss hal, hús, és helyi sajt is vásárolható.

Kattints a linkre az Oerlikon Piac hivatalos weboldalának megtekintéséhez, hogy többet megtudj az eladókról. A weboldal németül van, de a Google fordító használatával rákattinthatsz a bódékra, hogy lásd, mitárulnak ott pontosabban.

Szólj hozzá!