Hol együnk olcsón Zürichben


Svájc drága, és Zürich is az. Ha idejössz, készülj fel arra, hogy egy vagyont költesz ételre, különösen, ha étteremben szeretnél enni. Hacsak, persze, nincsenek praktikus tippek a kezedben arról, hogy hol együnk olcsón Zürichben.

Itt felsorolom a legjobb tippeket, amelyeket bárki követhet, és sok pénzt takaríthat meg az étkwzéseken Zürichben. Sőt, ahogy látni fogod, ezekkel a tippekkel heylenként valódi minőségi ételeket kapsz töredékéért annak az árnak, amit máskülönben költenél.

Interaktív Zürich térkép, itt találod az olcsóbb étkezési lehetőségeket

Ezen a térképen megtaláld azokat a helyeket, amikről ebben a cikkben beszélek. Használd, hogy megtaláld a kedvenc helyedet, ahol Zürichben olcsón tudsz enni.

Welchogasse 5, 8050 Zürich, Switzerland Wallisellenstrasse 1, 8050 Zürich, Switzerland Hofwiesenstrasse 350/354, 8050 Zürich, Switzerland Limmatstrasse 152, 8005 Zürich, Switzerland Hauptbahnhof, 8001 Zürich, Switzerland Bahnhofstrasse 57, 8001 Zürich, Switzerland

Welchogasse 5, 8050 Zürich, Switzerland

Leonhardstrasse 34, 8092 Zürich, Switzerland Bahnhofstrasse 9, 8001 Zürich, Switzerland

Egyetemi Menza

Kezdjük a legkonkrétabb tippel, mivel ezt találom a leggyakorlatiasabbnak is.

Tudnod kell, hogy Zürichben étteremben enni, e cikk írásának idején, CHF 30-tól kezdődik ételenként. Ehhez hozzáadva az italokat és egyéb rendeléseket, könnyen 50 franknál is többet költhetsz egy személyre egy étteremben, ami még mindig középszerű lehet.

De mi lenne, ha mutatnék egy helyet, ami pontosan a város közepén van, és ahol egy tányér meleg ételt ehetsz 15 frankért vagy kevesebbért ételenként?

Zürich Egyetemi Menza

Ez az egyetemi menza (Mensa Polyterrasse), ahol a szokásos zürichi áraknak egy töredékért ehetsz még akkor is, ha nem vagy egyetemista diák.

Menj fel a Polybahn siklón, ami a fővasútállomás (Hauptbahnhof) szemben található, és szállj le a felső állomásnál. Ott jobbra található a nagy egyetemi terület, és ott le kell menned, hogy megtaláld a menzát. Valójában 3 különböző árat alkalmaznak minden ételre, a legdrágábbat azokra, akik nem diákok vagy egyetemi alkalmazottak.

Még teljes árat fizetve is kaptunk egy nagyszerű Tandoori húsgombócot csak 15,50-ért és egy Moussakát 14,50-ért. Véleményem szerint Zürichben sehol sem ehetsz egy tányér meleg ételt ilyen árakon.

Zürich egyetem menza árak

Bérelj egy apartment és főzz otthon

Ez furcsán hangozhat mint egy ajánlás arra vonatkozóan, hogyan lehet olcsón enni Zürichben, de javaslom, hogy hotelszoba helyett válassz inkább egy konyhával rendelkező lakást, amikor szállást keresel. Valójában nem drágább, mint szállodában megszállni, és lesz egy teljesen felszerelt konyhád, ahol akár otthon főzhetsz is.

Rendben, álljunk meg itt egy percre. Tudom, nem tervezel főzni az egész zürichi vakáció alatt, és nem is kell.

De ha már csak egy szendvicset is készítesz reggel, vagy egy omlettet vagy valami hasonlót, sok pénzt takaríthatsz meg. Böngéssz ezekben a receptekben gyors vacsoraötletekért, hogy lásd, mit készíthetsz kevesebb mint 30 perc alatt.

Autentikus svájci fondü az éttermi ár feléért

Megpróbáltuk, hogyan készítsünk svájci fondüt otthon a lakásunkban, és elég jól sikerült.

Ha el akarod olvasni az egész történetet, hamarosan közzéteszem. De ami itt fontos, hogy nem kötelező egy drága étterembe menned és egy vagyont fizetned csak azért, hogy megkostóld az igazi svájci fondűt.

Minőségi autentikus fondű sajtkeveréket vásárolhatsz a helyi sajtboltokban Zürichben, és elkészítheted a fondüt az apartmenben a tűzhelyen, csak egy egyszerű kis láboskában is.

A térképen feljebb megtalálod azt a boltot, ahol mi a lereszelt, előkészített fondű sajtkeveréket vásároltuk. Keress rá a Chäsegge Oerlikonra. A sajtbolt melletti pékségben vettünk kenyeret, és a helyi szupermarketben helyi fehérbort, amin kis felirat jelezte, hogy azt ajánlják a fondűhöz. Igaz nem volt annyira csini mint az éttermek autentikus piros kis fondűkészítőjében a kis égővel alatta, de így is isteni volt és sokat spóroltunk három főnél.

Fondű az apartmenben

John Baker Bahnhofstrasse

Egy másik nagyszerű hely a John Baker Bahnhofstrasse, ahol eddig a legolcsóbb jó minőségű kávét találtuk Zürichben. 4,5 svájci frank talán soknak tűnhet egy dupla eszpresszóért, de higgy nekem, ez itt Zürichben olcsó kávé! Ők egy pékség nagyszerű bio termékekkel, nagyon ajánlom, hogy próbáld ki finom pékárúikat vagy kenyereiket.

Zürich ikonikus bevásárlóutcáján, a Bahnhofstrassén találhatóak, csak néhány sarknyira a Zürichi tótól. Még ki is ülhetsz az utcára, és élvezheted a zürichi hangulatot, miközben békésen kávézol és majszolod a croissanod.

Együnk olcsón Zürichben a John Baker pékségben a Bahnhofstrassén

Szupermarket Szendvicsek és Saláták

Ez a leggyakoribb tipp, amit hallasz arról, hogyan lehet olcsón enni Zürichben, de valóban nagyon hasznos tanács.

Zürich szupermarketeiben saját előre elkészített ételeik vannak, amelyeket rögtön meg is ehetsz. Salátákat és szendvicseket könnyen találsz bármelyik nagyobb szupermarketben, és nem kell főznöd vagy készítened semmit.

A Coop és a Migros a legnagyobb svájci szupermarketláncok, amelyek általában rendelkeznek ilyen típusú ételekkel a polcaikon. Megnézheted a LIDL vagy ALDI boltokat is, amelyek nagyszerű termékeket kínálnak olcsón, de úgy találom, kevésbé valószínű, hogy nagy választékban kínálnak szendvicseket és salátákat.

Ingyen víz az utcáról

Zürich utcáin található szökőkutakból folyó víz valójában iható. A város annyira szerencsés, hogy sok hegy és domb veszi körül, amelyek folyamatosan friss vizet biztosítanak az utcán 24/7.

Elég ha magaddal viszel egy üres palackot, töltsd fel, amikor megszomjazol, és a pénzed másra költheted.

Friss ívóvíz a szökőkutakban Zürichben

Szólj hozzá!