Cuore di Panna fagyizó Udine

Teljesen véletlenül botlottunk ebbe a helybe hazafelé Toszkánából, de a Cuore di Panna fagyizó Udinében megkérdőjelezhetetlenül a kedvenc olaszországi fagyizónk lett azóta.

Kicsit lejjebb írok arról, hogy hogyan találtuk meg ezt a helyet véletlenül, illetve hogy melyik a kedvenc fagyim itt. De ami mindennél fontosabb, hogy szerintünk ez az egyik legjobb fagyizó Olaszországban. Ha Udinében jársz, mindenképp próbáld ki a Cuore di Pannát!

Hogyan találtunk a Cuore di Pannára Udinében?

Udine belvárosának határán találtunk egy szállodát. A Hotel Suite Innbe csak egyetlen éjszakára tértünk be Toszkánából hazafelé, mivel egyszerűen nem akartam 16 órát levezetni egyben. A szálloda nagyon jó helyen volt, és úgy döntöttünk, hogy sétálunk egyet a városban késő este, miután megérkeztünk.

Már 10 óra is elmúlt, amikor befordultunk a kis utcába, ami a történelmi belvárosba vezetett. És épp ott egy csillogó kis üzlet tárva-nyitva várt minket egy szívmelengető „Cuore di Panna” (szó szerint tejszínszív, jelentése jó szív) felirattal és egy hatalmas fagylalt jellel. Eltéveszthetetlenül egy fagyizó, este 10 után is nyitva. Ami persze elsőre kicsit meglepő volt, de nekünk nagyon tetszett az ötlet.

Cuore di Panna fagyizó Udine

És ha mindez nem lett volna elég, egyáltalán nem egy turisztikai vagy egy felkapott helyen voltunk. Csak egy utca közepén, ahol gyakorlatilag rajtunk kívül nem járt más ebben a késői órában.

Kipróbálni vagy sem, ez volt a kérdés. Megkóstolni egy jó fagyit az éjszaka közepén jó ötletnek tűnt, de másrészt bemenni egy csontüres fagyizóba egy csontüres utcában, kisülhet ebből bármi jó is? Végül úgy döntöttünk, hogy bemegyünk és kipróbáljuk. És bizony egyáltalán nem bántuk meg!

Maga a hely belülről semmi különös, még csak leülni sem lehet. Apropó, egy Google hozzászólásban valaki éppen ezt jegyezte meg negatívumként, amit nem igazán értek. Mit keresel, ember? Szuper fagyit vagy egy beülős helyet?

Na mindegy, nincs egyetlen olyan oldala sem ennek a helynek, amit én kritizálni tudnék. Többször megkóstoltuk itt a fagyit, és minden egyes íz, amit kipróbáltunk, fantasztikus volt. Az igazat megvallva ez az egyetlen fagyizó egész Olaszországban, ahol nem találkoztunk olyan ízzel, ami ne ízlett volna.

Cuore di Panna fagyizó Udine 2

A kedvenc fagyim

A kedvenc fagyi ízem a Cuore di Pannában a fügés mascarpone. Isteni, hatalmas fügedarabokkal. A könnyű, bársonyos tejszín íz, a mascarpone lágysága, valamint a fügekrém édessége a fügearabokkal együtt nem csak magát az ízt, de a textúrát is tökéletessé varázsolja. Ez az a fagyi, amit ha egyszer megkóstolsz, örökké vágyni fogsz rá!

A fügés mascarpone fagyi amúgy nagyon népszerű manapság Olaszországban, de véleményem szerint itt csinálják a legjobban.

Fügés mascarpone fagyi Cuore di Panna Udine

Hol található a Cuore di Panna Udinében?

A Cuore di Panna fagyizó Udinében a Via Anton Lazzaro Moro-n található, pár perces sétára a történelmi belvárostól.

Via Anton Lazzaro Moro, 48, 33100 Udine UD, Italy

Barátságos tulajdonos

Bármikor, amikor a Cuore di Pannában jártunk, személyesen a tulajdonos és egyben fagylaltmester volt az, aki kiszolgált minket ezzel a csodálatos fagyival. Nem beszél nagyon jól angolul, de azért meg tudtuk érteni egymást úgy, hogy mi angolul beszéltünk, ő pedig olaszul válaszolt.

Cuore di Panna fagyizó Udine 3

Elmondta nekünk, hogy 35 éve készít fagylaltot. Hatalmas tapasztalat tagadhatatlanul csodálatos módon alkalmazva.

Mindenképp próbáld ki ezt a helyet, ha Udinében jársz! Még azt is meg merem kockáztatni, hogy csak azért gyere el Udinébe, hogy kipróbáld a fagyit ezen a különleges helyen!

Cuore di Panna jelentése

Meg kell, hogy mondjam, nem beszélek jól olaszul. Próbáltam minden forrást felkutatni, hogy megtudjam, mit jelent ez a kifejezés, és az alábbiakat találtam.

Cuore di panna szó szerint azt jelenti, hogy tejszínszívek. E szerint a válasz szerint a cuor di panna (többes szám: cuore di panna) egy ritkán használt olasz kifejezés, ami olyasmit jelent, hogy valakinek jó szíve van, jó vagy kedves az illető.

Mindenesetre meg kell hogy mondjam, hogy az udinei Cuore di Panna fagyizó tulajdonosának mindenképpen jó szíve van, és annyira barátságos ízeket kreál, hogy az első gondolatod az, miután megkóstolod a fagyiját, hogy mikor fogsz ide visszajönni.

Épp most is azon gondolkozom, hogy visszajövök, csak hogy megkérdezzem a tulajdonost, hogy mit is jelent a cuore di panna kifejezés számára. És persze ha már ott vagyok, talán kipróbálok egy-két fagyit is…

Szólj hozzá!