Kussmaul étterem Bécs

teljesen véletlenül bukkantunk a Kussmaul étteremre Bécs belvárosában, amikor a legjobb bécsi szeletet kerestük a városban. De nem csak elképesztően elégedettek voltunk az itteni élményeinkkel, de életünk legjobb bécsi szeletét is sikerült elfogyasztanunk.

Ha Bécsben jársz, és egy modern éttermet keresel nagyszerű helyi és nemzetközi ételekkel, akkor a Kussmaulba mindenképpen el kell látogatnod!

Első érzések

A hely hangulata nagyon kellemes már az első másodperctől kezdve. Egy modern étterem 21. századi dekorációval és hangulattal, de ezzel együtt nagyon otthonosan érzed magad, amikor belépsz.

A pincérek is rendkívül segítőkészek voltak, körbevezettek minket, és mondták, hogy üljünk bárhová, ahová csak szeretnénk.

Kussmaul étterem belülről 1

Az étlap maga inkább hagyományos ezzel együtt, és az egyetlen dolog, ami modernné teszi, az a hagyományos osztrák és a nemzetközi ételek keveredése, ami annyira jellemző a mai korunkra.

Életünk legjobb bécsi szelet élménye

Természetesen ki kellett itt próbálnunk a bécsi szeletet, ezt terveztük ugyanis aznap estére, amikor véletlenül itt kötöttünk ki.

Egyikünk az alapváltozatot rendelte, csak a húst, míg másikunk eredeti osztrák krumplisalátát is kért hozzá. Ez az utóbbi választás nem volt a legjobb, de erről bővebben kicsit lejjebb.

Kussmaul bécsi szelet

A hús mennyei volt, nyugodtan mondhatjuk, hogy életünk eddigi legjobb bécsi szeletét fogyasztottuk itt.

Hihetetlenül puha volt, míg a bunda szuper ropogós, ahogyan egy tökéletes bécsi szeletnek lennie kell. Maga a hús kicsit vastagabb volt, mint amit a legtöbb helyen kapsz, de annyira tökéletesen volt elkészítve, hogy egyáltalán nem érezted túlsúlyosnak magának az ízét. Épp ellenkezőleg, úgy éreztük, hogy ettől még inkább kifinomultabb bécsi szelet élményben volt részünk.

Csak egy pár gondolat a „burgonya és zöld salátáról” (potato-green-salad), amit köretként rendeltünk az egyik húshoz. Ez nagyon finom volt, de a „zöld” rész az étel nevében csak annyit jelentett, hogy a fele osztrák burgonyasaláta volt, míg a másik fele mindenféle zöld levelek, főleg rukola. A körettel a hús így 6 Euróval többe került, mint anélkül, és jobban jártunk volna, ha csak a húst kérjük magában és pluszban a krumplisalátát, zöldek nélkül. Ez az tulajdonképpen, ahogy a bécsi szeletet hagyományosan fogyasztják.

Tökéletes bor a bécsi szelethez

A pincérünk végig rendkívül segítőkész volt. Folyamatosan figyelt ránk, kérdezgetve, hogy szeretnénk-e még valamit, illetve érdeklődve, hogy ízlik-e az étel.

De az egyik legjobb dolog a bor ajánlása volt.

Remushof Jagschitz zöldveltelini Burgerland

Nem mondanám, hogy könnyen tudnék jó bort választani bécsi szelethez, különösen külföldön. Megkértük tehát a pincérünket, ajánljon ő bort. Egy zöldveltelinit ajánlott, ami tipikus osztrák bor. A burgenlandi Remushof Jagschitz kiváló választás volt, és ha nem egy helyi borról lenne szó, akkor azt mondanám, hogy ez az a bor, amit a bécsi szelet mellé fogyasztani kell, bárhol is legyél a világon.

Kussmaul étterem Bécs: Ajánljuk

Mindent egybevetve kiváló bécsi szelet élményben volt részünk, és nagyon jól éreztük magunkat aznap este.

Ha te is egy olyan éttermet keresel Bécsben, ahol eredeti az bécsi szeletet élvezheted, akkor őszintén tudom ajánlani a Kussmault a belváros szívében. Garantáltan egy különleges élményben lesz részed.

Kussmaul bécsi szelet

Hol található a Kussmaul étterem Bécsben?

A Kussmaul Bécs belvárosának közepén található, a Innere Stadt nevű városrészben (Belváros), két saroknyire a Stephansdomtól és a Stephansplatz metrómegállótól.

Bäckerstraße 5, 1010 Wien, Austria

Szólj hozzá!