Semmeringi szánkózás kalandjai, minden, amit tudni érdemes

Az osztrák semmeringi síközpont kiváló hely egy nagyszerű szánkózásra. Akár gyerekekkel, családdal, barátokkal, vagy a pároddal érkezel, minden adott egy gyönyörű téli nap kihasználásához. Lássuk az összes információt, amire szükséged lehet egy fantasztikus semmeringi szánkózás élményéhez.

Semmeringi szánkózás ára

A Semmeringi szánkópálya használatához bérletet kell vásárolnod néhány további költséggel.

  • A bérlet lehetővé teszi a felvonók használatát, lásd az árakat lentebb.
  • A felvonó jegyért személyenként 3 euró kauciót kell fizetni. Ne felejtsd el visszahozni a műanyag kártyádat a szánkózás után, hogy visszakapd a 3 eurót készpénzben.
  • A szánkóbérlés további 9 euró szánkónként, lásd a részletes információkat lentebb.

Semmeringi felvonó ára

Jegytípus és ÉrvényességFelnőttGyermek(6-14)Ifjúsági (15-17) Nyugdíjas (60+)
Délutáni jegy (12PM – 4PM)EUR 39.00EUR 19.00EUR 37.00
Délelőtti jegy (9AM – 1PM)EUR 38.00EUR 18.00EUR 35.50
Napi jegy (9AM – 4PM)EUR 49.00EUR 24.50EUR 44.00
Esti jegy (6PM – 9PM)EUR 42.00EUR 22.00EUR 38.00

A napi jegyek csak nappali szánkózáshoz érvényesek. Ha este is szeretnéd használni a szánkópályát a reflektorokkal, külön esti jegyet kell vásárolnod.

A jegyeket online is le lehet foglalni, de úgy találtam, hogy így is sorban kell állni a jegyekért. Számíts 5-15 perc várakozásra a jegyvásárláshoz vagy átvételhez. A pénztárnál beszélnek angolul.

Semmeringi szánkózás: árak, jegyek, hütték, gastro élmények és útmutató az autentikus osztrák téli kalandhoz.

Semmeringi szánkózás élmény

A Semmeringi szánkópálya egy szórakoztató pálya, amit felnőttként is élvezhetsz, de gyerekek számára is ideális. Nem mondanék konkrét korhatárt, de a lejtők elég enyhék ahhoz, hogy egy 8 éves gyermek is jól érezhesse magát akár egyedül is, de a felnőttek számára is élmény lecsúszni.

A fő felvonóval kell felmenni a csúcsra, majd követni a Rodelbahn (szánkópálya) táblát a jobb oldalon. Az első néhány méteren a síelőkkel együtt csúszol, de amint rákerülsz a Rodelbahnra, azaz a szánkópályára, már csak szánkózók lesznek.

Tipp: élvezed a kilátást a domb tetejéről, mielőtt elindulsz lefelé.

Kilátás a szánkópálya tetejéről

Útközben, éppen a sípályák alatti alagút után, találsz egy kis helyi hüttét, az Enzianhüttét. Egy hütte alapvetően egy kunyhó németül, általános kifejezés a hegyi éttermekre a síközpontokban. Ne hagyd ki ezt a hangulatot, igyál itt egy forró teát vagy egyél egy finom ételt az egyik lefelé csúszás során.

Semmeringi szánkózás

Hogyan juthatsz ide

A Semmeringi szánkópálya csak 95 km-re vagy 60 mérföldre van Bécstől. Autóval vagy vonattal könnyen idejuthatsz. Ne aggódj, ha tömegközlekedéssel érkeznél, a helyszínen lehet szánkókat bérelni.

Bundesstraße 2, 2680 Steinhaus am Semmering, Austria

Bahnhofstraße 24, 2680 Semmering-Kurort, Austria

Carolusstraße 3, 2680 Semmering-Kurort, Austria

Autóval

Bécsből vagy sok más helyről az A2-es autópályát követve, majd a Seebenstein csomópontnál az S6-osra kell váltani. Kövesd a Semmering kijáratot, és az útjelző táblákat.

Mindig találsz ingyenes parkolóhelyet a semmeringi parkolónál a Bundesstrassén. Ez 5 perc sétára van a szánkópályától, nézd meg a fenti térképet.

Bécsből autóval körülbelül 1 óra és 10-20 perc alatt érsz ide.

Vonattal

Vonattal Bécsből vagy Grazból is érkzhetsz Semmeringre. Nézd meg az ÖBB hivatalos weboldalát a menetrendért. Vonattal Bécsből 1 óra 15 perc a közvetlen vonatok esetében.

Extra előny: Személyesen is átélheted a világörökség részét képező Semmeringbahnt (Semmering Vasút).

A vonatállomástól felfelé kell sétálni a Semmering Hirschenkogel síközponthoz. Ez 20-25 perc sétát jelent. Nézd meg a fenti térképet a részletekért.

Vonatállomás Semmeringen

Szánkóbérlés

A Semmering síközpontban könnyen bérelhetsz szánkókat.

Azt mondanám, még ajánlott is. Íme néhány ok, amiért nem érdemes a saját szánkódat hozni:

  • A bérelhető szánkók nagyon jó állapotban vannak.
  • Azt találtuk, hogy jobban megfelelnek a helyi lejtőkhöz, mint bármelyik otthoni szánkó.
  • Sok szánkó van itt, még rendkívül nagy tömeg esetén is könnyen béreltünk 4-et.

Szóval ne fárasszd magad a saját szánkóid idecipelésével, csak említsd meg a pénztárnál, hogy bérelni szeretnél egyet, és minden rendben lesz.

Autentikus osztrák ételek a Liechtensteinhausban

A domb tetején, éppen miután elhagyod a sífelvonót, található egy nagy étterem, a Liechtensteinhaus (Liechtenstein Ház). Ez is remek lehetőség néhány csodálatos étel fogyasztására szánkózás közben, valamint az autentikus osztrák ételek megismerésére.

Liechtensteinhaus Semmering hütte

Kipróbáltunk itt két klasszikust, a Bécsi szeletet és a híres osztrák gőzgombócot.

Az elsőt talán nem is kell bemutatni, bár különleges élmény 1300 méter vagy 4300 láb magasságban egy csodálatos Bécsi szeletet enni.

A gőzgombóc egy osztrák-német specialitás. Ez a kép talán nem a legcsodálatosabb, de képzelj el egy óriási, lekvárral töltött, porcukorral és daráltmákkal megszórt gőzgombócot. Azt mondanám, ideális csemege a hideg téli időben szánkózás közben.

Semmeringi szánkózás, Bécsi szelet és gőzgombóc semmeringen a hüttében

Jó szánkózást és hüttézést Semmeringen!

Szólj hozzá!