Liechtensteinhaus Semmering, Hütte

A Liechtensteinhaus egy étterem, azaz hütte, a Semmering síközpont csúcsán. Határozottan ajánlom, hogy térj be ide, amikor Semmeringen szánkózol vagy síelsz.

Az étterem a sípályák tetején helyezkedik el, közvetlenül a sílift hegyi állomásánál. Akár egy forró teára, forralt borra, vagy egy hagyományos osztrák ebédre érkezel ide, ez lesz a napod egyik csúcspontja.

Az étterem tengerszint feletti magassága 1317 méter.

Am Hirschenkogel 1, 2680 Semmering, Austria

Ételek Semmeringen a Liechtensteinhaus hüttében

Egy hütte, magyarul kunyhó, egy hagyományos osztrák hegyi étterem. Gyakorlatilag minden síközpontban találkozhatsz velük, és mindenki, aki valaha síelt Ausztriában, biztosan evett már valamit és ivott egy forró italt egy hütteben.

Mi két klasszikust próbáltunk ki, a Bécsi szeletet és a gőzgombócot.

A bécsi szelet természetesen egy nagyon híres osztrák étel, és ez egyik olyan hely, ahol mindenképpen ki kell próbálni. Nem azért, mert itt készítik a legjobban. Ez nem egy Michelin-csillagos étterem, ne várj az életed rántott husiját. Nagyon finom azonban, és különleges élmény 1300 méter magasságban egy csodálatos Bécsi szeletet enni.

Liechtensteinhaus Semmering

A gőzgombóc avagy Dumpfknödel egy osztrák-német specialitás. A név szó szerint gőzgombócot jelent. Ez a kép talán nem a legcsodálatosabb, de képzelj el egy óriási, lekvárral töltött gőzgombócot, amit porcukorral és mákkal van bevonva. Azt mondanám, ideális csemege a hideg télen szánkózás közben.

Gyerekeknek és felnőtteknek

A Liechtensteinhaus Semmering remek hely, akár gyerekekkel érkezel, akár csak egy felnőtt csoporttal.

Annak ellenére, hogy nagyon népszerű, számíts 10-15 perces várakozásra a sorban mire sorrakerülsz, különösen a hétvégéken és az iskolai szünetekben.

A sílécedet vagy szánkódat kint hagyhatod az étterem előtt, ahogy a képen is látható.

Szólj hozzá!