Hogyan juthatsz el a Lindt Csokoládégyárhoz Zürichben

A Lindt Csokoládégyár, avagy a Csokoládé Háza, nagyon népszerű turistalátványosság Zürichben. Jó tudni azonban, hogy valójában nem Zürich városában található, hanem egy közeli kisvárosban, Kilchbergben. Ezen a weboldalon részletes ismertetőt találsz a helyszínről, de lássuk, hogyan juthatsz el valójában a Lindt Csokoládégyárhoz Zürichből.

Kattints az alábbi megfelelő linkre, hogy megtaláld a számodra legkényelmesebb közlekedési módot a Lindt Csokoládégyárhoz a Zürich melletti Kilchberghez:

Lind csokoládégyáróriás csoki szökőkút
Lindt Csokoládégyár óriás csoki szökőkútja

Hogyan juthatsz el a Zürich melletti Lindt Csokoládégyárhoz vonattal

Messze a legnépszerűbb és legegyszerűbb módszer a Csokoládégyárhoz való eljutásra Zürichből vonattal. Íme, hogyan teheted.

Zürich HB – Lindt Csokoládégyár

Szálj fel egy S8 vagy S13 vonatra Zürich főpályaudvarán (Hauptbahnhof vagy Zürich HB), és szállj le a Kilchberg-i állomáson.

Indulj el délre (vonatod menetirányának megegyezően)a Bahnhofstrassén, egyszerűen kövesd a sínek mellett haladó kis utcát. Folytasd enyhén jobbra a Bungertstrassén, ami egy keskeny utca és közvetlenül a sínek mellett fut.

Schokoladenplatz 1, 8802 Kilchberg, Switzerland

Menj át egy híd alatt, majd 1-2 perc után az utca balra fordul. Ott már látni fogod a Lindt & Sprüngli Csokoládégyár téglafalait a jobb oldalon.

Lindt csokoládégyárívülről
Lindt Csokoládégyár kívülről

Tömegközlekedési jegyek / viteldíjak

A Lindt csokoládégyár valójában Zürich városhatárán kívül található. Fontos megjegyezni, hogy ha tömegközlekedéssel jössz ide, akkor az úgynevezett 150-es zónára is kell jegyet venned. Zürich a 110-es zóna, tehát 2 zónáról van szó. Így valójában 3 zónás, 110 és 150 zónás jegyre vagy bérletre van szükséged.

A legkényelmesebb és valójában legolcsóbb módszer egy 3 zónás, 24 órás Zürich jegy megvásárlása, így meglátogathatod a csokoládégyárat, és 24 órán keresztül ingyen utazhatsz Zürichben. Kattints a linkre, hogy megtudd, hogyan vásárolhatsz ilyen típusú jegyet.

Egy sima egyszeri jegyet is vásárolhatsz Zürich főpályaudvarán vagy a zürichi tömegközlekedési hálózat bármely kioszkjában. Viszont egy oda-vissza jegyért pontosan ugyanannyit fogsz fizetni, mint egy 24 órás bérletért.

Egy jegy ára 6.80 CHF, és csak 1 óráig. Így Zürichbe való visszautazáshoz meg kell vásárolnod egy másik egyszeri jegyet, és a kettő együtt 13.60-ra jön ki. És ez pontosan annyi, mint egy 3 zónás, 24 órás Zürich bérlet ára. Szóval miért ne vennéd meg a 24 órás opciót, és élveznéd a nap folyamán a tömegközlekedést extra költségek nélkül?

Kérjük, vedd figyelembe, hogy minden ár 2023 októberi cikkünk megjelenési időpontjában érvényes.

Hogyan juthatsz el busszal a Lindt Csokoládégyárhoz Zürich belvárosától

Egy másik tömegközlekedési lehetőség, hogy busszal jutsz el Zürich városközpontjából a Lindt Csokoládégyárhoz. Ez egy gyors és közvetlen busz, nem kell átszállnod.

Ülj fel a 165-ös buszra a Zürich Bürkiplatztől (ahol a tó találkozik a Limmat folyóval), és szállj le a Lindt & Sprüngli megállónál. A buszmegálló szó szerint a gyár nevét viseli, így csak menj vissza 20-30 métert, és látni fogod a Csokoládégyár fehér épületét.

Ami a jegyárakat és lehetőségeket illeti, minden ugyanúgy működik, mint a vonatra írtak.

165-ös busz Lindt csokigyárhoz
165-ös busz a Lindt gyárnál

Hogyan juthatsz el a Lindt Csokoládégyárhoz Zürichben autóval

Ha autóval jössz, akkor a 3-as számú főúton juthatsz el Zürichből vagy a 3-as számú autópályán Zürichből vagy délről. A Lindt Csokoládégyár közvetlenül a főúton található.

Az autópályán menj ki az 34-es kijáraton Thalwil felé. Kövesd a főutat (Zürcherstrasse) Thalwilig. Ezután, miután áthaladtál egy gyalogos felüljárón, fordulj balra a nagy kereszteződésnél a Sonnenbergstrassera.

Egy körforgalomban ez átalakul az Alte Landstrasse-re, de csak folytasd egyenesen. A T kereszteződésnél fordulj jobbra a Niedelbadstrassera. Ha áthaladtál a síneken, egy másik T kereszteződésnél fordulj balra a 3-as számú főútra.

Hamarosan látni fogod a Lindt táblát egy épületen a bal oldalon. Csak folytasd egyenesen néhány száz métert, és egy parkológarázs lesz a bal oldalon, ahol az autódat hagyhatod .

Északról, Zürich felől a 3-as úton érkezve a parkológarázs jobb kéz felőllesz Kilchbergben.

Lindt Csokoládégyár Térkép

Schokoladenplatz 1, 8802 Kilchberg, Switzerland

Gratulálunk, megérkeztél!

Gratulálunk! Bármelyik közlekedési módot is választottad, megérkeztél a Lindt Csokoládégyárhoz.

Már láthatod is a Schokoladenplatz 1 táblát a falon, ami szó szerint #1 Csokoládé Tér jelent. Szóval tudod, hogy jó helyen vagy.

Lindt csokoládégyár épülete utca tábla
Lindt gyár Schokoladenplatz 1
Lindt Csokoládégyár Zürich mellett
Lindt Csokoládégyár épülete

Szólj hozzá!